Райските кътчета на Южното Черноморие! Южното ни черноморие е наистина зашеметяващо!

...
Райските кътчета на Южното Черноморие! Южното ни черноморие е наистина зашеметяващо!
Коментари Харесай

Райските кътчета на южното Черноморие! Какви са тракийските ритуали

Райските кътчета на Южното Черноморие! 

Южното ни черноморие е в действителност зашеметяващо! То разполага с доста фестивали,събития, хотелски комплекси, туристически атракции, питейни заведения и безпределно дълги пясъчни плажове. Точно заради тази причина всяка година там идват млади летовници от чужбина, като и ние българите също го избираме. В идната поредност ще ви покажем 10 от най-интересните местоположения, които можете да посетите там.
-->
Това е единствената по рода си гробница с архитектура, единствена по рода си за  Балканския полуостров. Тя е разположена на 1 километър от Поморие.

Омръзне ли ви да се препичате на плажа това ще е една от вариантите за посещаване! Античната купулна гробница край Поморие

 Ще видите комбинация сред типична куполна гробница и римски пантеон. Твърди се, че е служила на богата анхиалска тракийска фамилия. Там са се правили религиозни ритуали свързани с култа към слънцето. Позната е също като Кухата могила и можете да я посещавате, даже през разнообразни месеци от летните, защото е отворена през цялата година. У нас тя е най- огромната такава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР